Ajankohtaista

VALTAKUNNALLINEN YRITTÄJÄ-PALKINTO

Suomen Yrittäjät myönsi Koodiviidakko Oy:lle valtakunnallinen Yrittäjäpalkinnon vuonna 2012. Paavo Vasala toimi yrityksen perustajaosakkaana ja hallituksen puheenjohtana.  Palkinnon luovutti Tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Paavo Vasala neljäs vasemmalta. 

ILKKA-YHTYMÄ OYJ OSTI OSAKE-ENEMMISTÖN LIANA TECHNOLOGIES OY:STÄ

Ilkka-Yhtymä Oyj on hankkinut 8.1.2020 osake-enemmistön (67 %) Liana Technologies Oy:stä. Liana Technologies on Suomen suurin markkinoinnin ja viestinnän pilvipalveluja tuottava ohjelmistoyritys. Yhtiön pääkonttori ja tuotekehitys sijaitsee Oulussa. Lisäksi yhtiöllä on toimipisteet Helsingissä, Tukholmassa, Pariisissa, Münchenissä, Dubaissa ja Hongkongissa. Yritys on perustettu vuonna 2005 nimellä Koodiviidakko Oy, joka on nyt Liana Technologies Oy:n tytäryhtiö.

Liana Technologies -konsernin liikevaihto vuonna 2018 oli 14,2 milj. euroa. Konsernin henkilöstömäärä oli noin 210. Suomi oli päämarkkina-alue. Yhtiö kasvaa ja kansainvälistyy myös valitsemillaan markkina-alueilla, ja sillä oli noin 3 500 pitkäaikaista yritysasiakasta eri maissa. Yhtiö toimii SaaS-liiketoimintamallilla ja yli 75 % liikevaihdosta on jatkuvalaskutteista.

Osakkeista (67%) maksettu kauppahinta oli noin 15 milj. euroa. Kauppahinta on rahoitettu kassavaroilla ja kauppasumma on maksettu kaupantekohetkellä.

Yrityskaupan myötä Ilkka-Yhtymä laajentaa toimintaansa perinteiseltä media-alalta digitaaliseen markkinointi- ja viestintäteknologiaan. Konserni saa valikoimaansa uusia digimarkkinoinnin ja -viestinnän palveluita, lisää ammattitaitoista henkilöstöä sekä merkittäviä uusia pitkäaikaisia asiakkuuksia.

– Lianan tuotteet ja palvelut täydentävät Ilkka-Yhtymä-konsernin tarjoomaa ja yrityskauppa toteuttaa konsernin strategian mukaisia panostuksia kasvuun sekä digitaalisiin tuote- ja palvelukanaviin, kertoo Ilkka-Yhtymä Oyj:n toimitusjohtaja Olli Pirhonen. Lianan kehittämät digitaalisen markkinoinnin ja viestinnän alustat mahdollistavat liiketoiminnan kasvun myötä merkittävän kannattavuuden parantumisen tulevaisuudessa. Ilkka-Yhtymä uutena pääomistajana tuo lisää resursseja Lianan toiminnan kehittämiseen ja kasvun edistämiseen, Pirhonen jatkaa.

Oikealla Ilkka-Yhtymän toimitusjohtaja Olli Pirhonen, vasemmalla liikekumppanit Juha-Mikko Ahonen ja toimitusjohtaja Samuli Tursas .